Turn Signal swtich & Temperature gauge both kaput
Post Reply    Forum -> General Discussion
Author Message
Addicted
2010 Vespa 300 Super
Joined: 04 Oct 2015
Posts: 679
Location: NYC
Tue Jul 09, 2019 8:22 pm quote
Today while riding back home from work, first the turn signal switch light (on instrument cluster flickered & went dead & both front and back turn signals stopped functioning, then I noticed the temperature gauge was also at zero even though in stop go traffic the fan came on and off.
Engine is running fine, no other issues except these two are kaput.
I wonder if it is some loose connections in the headset or is more than that.
The switch doesn't seem to be loose or sticky.
I will take it apart over the weekend and see whats going on.
Any ideas on what else besides loose wires/connections it can be that I should check.
Just finished replacing the shocks, engine oil, gear oil and was going to do a coolant flush and change soon.
Now have this to deal with. Yay . I have started to read up on the forum bout these issues to see if I may get a clearer picture as to what maybe happening.
As always thanks for all the help in advance.
Hooked
2009 GTV 250, 2018 GTV300 sei giorni, 2012 LXV 125ie and V90
Joined: 11 Mar 2018
Posts: 329
Location: Guatemala
Tue Jul 09, 2019 9:02 pm quote
Is the taillight working? If not it could be a fuse, I believe is a 7.5 amp located in the glove compartment.
Addicted
2010 Vespa 300 Super
Joined: 04 Oct 2015
Posts: 679
Location: NYC
Tue Jul 09, 2019 9:12 pm quote
will check in the morning & report back.
Addicted
2010 Vespa 300 Super
Joined: 04 Oct 2015
Posts: 679
Location: NYC
Wed Jul 10, 2019 5:49 pm quote
So tail light is functioning. Fuses are ok.
I have to take the headset off and check the switch and see if it can be fixed if not I will order a new one.
Not sure why the temperature gauge is also out.
Have to search for troubleshooting the problem at hand.
Hooked
2013 GTS 300ie
Joined: 14 Feb 2013
Posts: 468
Location: Winston-Salem, NC
Wed Jul 10, 2019 6:50 pm quote
I had a connection corrode on the back of the headset instrument cluster last year or year before. The temperature gauge stopped working, which was what made me take it in. Before that, I had been riding for about a year with a nonfunctional low fuel warning light. I ended up having to get the entire instrument cluster (speedometer/odometer/fuel gauge/temperature gauge...that piece) replaced. It's a little annoying that I have two mileage readings, since you can't roll the new one forward before installing...but I'd rather a little annoyance in bragging rights (no really...there's almost 18k on another odometer!) and have a working temperature gauge and cluster.
Addicted
2010 Vespa 300 Super
Joined: 04 Oct 2015
Posts: 679
Location: NYC
Thu Jul 11, 2019 11:02 am quote
Interesting today I noticed, the fuel gauge is now gone kaput. Seems like when I remove the instrument panel I shall find the same thing corrosion and have to hope that I can clean it and it will be fine but maybe I better source the parts, Ill look to see if I can find them locally. Doubt it but ya never know.
Going to be fun figuring it out.
Missouri Loves Company Rally   vespa scooterwest scooter west Motorsport Scooters   Cool Ass scooter seat cover
Post Reply    Forum -> General Discussion
[ Time: 0.1410s ][ Queries: 23 (0.0328s) ][ Debug on ]