gilera fuoco 500 dead
Post Reply    Forum -> MP3 Discussion
Author Message
Lurker
gilera fuoco 500
Joined: 09 Jan 2020
Posts: 2
Location: Bebington wirral
Thu Jan 09, 2020 5:53 am quote
Hi I have a fuoco 500,parked it up 12 months ago,decided to put it back on the Road.Fitted a new battery, checked all fuses including the hidden one the problem I have is the bike is dead,nothing works except the flashing immobiliser dash light ,auto helmet compartment light ,seat and petrol tank unlock on key fob,anybody point me I the right direction what to look for thanks in advance Stuart.
Ossessionato
2016 MP3/500 Sport ABS, 2009 MP3/250, 2012 GTS Super 300ie
Joined: 08 Jul 2011
Posts: 4265
Location: Marietta, GA
Thu Jan 09, 2020 6:35 am quote
Did you check the "Run" switch, those are intermittent if exposed to weather.

Keith,
Marietta, GA
Hooked
2015 MP3 500 ie Business
Joined: 29 Oct 2019
Posts: 123
Location: Belgium
Thu Jan 09, 2020 9:29 am quote
Check the remote starting relay and integrated fuse. Very common item to go bad.

00151D001697R_hi.jpg

Member
BV250
Joined: 10 Mar 2018
Posts: 27
Location: SFBay
Thu Jan 09, 2020 9:50 am quote
When you turn the key do all the red warning lights go on, and the shut off except for the oil pressure warning? If they do, when you pull either brake lever do your brake lights work normally? If they do, when you push the start button do the lights in the tail lights dim some? If they do not, then I would suggest you get a can of spray contact cleaner and squirt it (key off!) around the emergency stop switch, rocking the switch on and off a lot. Make sure you put a rag under the switch because that cleaner will drip all over. Do the same thing with the start button.

Check back with your findings.
Lurker
gilera fuoco 500
Joined: 09 Jan 2020
Posts: 2
Location: Bebington wirral
Thu Jan 09, 2020 10:09 am quote
Hi nothing at all turns on except the imobiliser light which flashes ,no lights no dash lights nothing works cheers Stu
Moderaptor
The Hornet (GT200, aka Love Bug) and 'Dimples' - a GTS 300
Joined: 26 Aug 2007
Posts: 37878
Location: Pleasant Hill, CA
Thu Jan 09, 2020 12:35 pm quote
urstu wrote:
Hi nothing at all turns on except the imobiliser light which flashes ,no lights no dash lights nothing works cheers Stu
Nothing at all? No tail lights, no horn? If one of those works but not the other, then you may have a faulty ignition switch - assuming *all* fuses are tested (not just looked at) to be intact and making good contact. Note the fuses by the right foot are notorious for having corroded connections.

Last edited by jimc on Thu Jan 09, 2020 1:51 pm; edited 1 time in total
Molto Verboso
1979 P150X, 1983 P200E, 1987 T5, 1996 PX200E, 2011 Yamaha Fazer 600 S2
Joined: 02 Aug 2015
Posts: 1754
Location: Veria, Greece
Thu Jan 09, 2020 1:16 pm quote
If all fuses are OK and nothing happens when you turn the key, first thing to check is the main switch...

And then, it could be mice that feasted on your harness (I've seen it many times)...
Hooked
2019 MP3 500hpe Sport
Joined: 03 Nov 2014
Posts: 460
Location: Germany
Mon Feb 17, 2020 12:51 am quote
You said you replaced the battery. Double check your connections and make sure they are tight.
Cross Egypt Challenge - A 2400km ride throughout Egypt   Vespa Wasp Pin Badges   AF1 Racing Vespa Austin
Post Reply    Forum -> MP3 Discussion
[ Time: 0.1881s ][ Queries: 25 (0.0460s) ][ Debug on ]