@seamus26 avatar
UTC

Ossessionato
1979 P200E (sold) / ZNEN Amore 150 (sold) / Genuine Buddy 170i / Genuine Stella 4T /Aprilia Sportcity One 50
Joined: UTC
Posts: 2115
Location: Grand Rapids, MI
 
Ossessionato
@seamus26 avatar
1979 P200E (sold) / ZNEN Amore 150 (sold) / Genuine Buddy 170i / Genuine Stella 4T /Aprilia Sportcity One 50
Joined: UTC
Posts: 2115
Location: Grand Rapids, MI
UTC quote
jimc wrote:
Yup. Totally livable-with (is that a real phrase?).
I think it was a real phrase in XP, but was deprecated. Replaced by satisfactory.
@max6200 avatar
UTC

Banned
2006 GTS 250
Joined: UTC
Posts: 10590
Location: KS USA
 
Banned
@max6200 avatar
2006 GTS 250
Joined: UTC
Posts: 10590
Location: KS USA
UTC quote
back to the incoming software update. This morning I see that the log off button has been replaced by my avatar picture. Nice!
OP
@jess avatar
UTC

Petty Tyrant
0:7 And counting
Joined: UTC
Posts: 36484
Location: Bay Area, California
 
Petty Tyrant
@jess avatar
0:7 And counting
Joined: UTC
Posts: 36484
Location: Bay Area, California
UTC quote
Max6200 wrote:
back to the incoming software update. This morning I see that the log off button has been replaced by my avatar picture. Nice!
Yep. The menu bar is fairly crowded on smaller phones, and I’m trying to make room while not losing any functionality. If you click your profile picture, you’ll see the various user-specific options there (including logout).
Forum member supplied image with no explanatory text
@max6200 avatar
UTC

Banned
2006 GTS 250
Joined: UTC
Posts: 10590
Location: KS USA
 
Banned
@max6200 avatar
2006 GTS 250
Joined: UTC
Posts: 10590
Location: KS USA
UTC quote
That's really cool. Thanks for sharing that.
@max6200 avatar
UTC

Banned
2006 GTS 250
Joined: UTC
Posts: 10590
Location: KS USA
 
Banned
@max6200 avatar
2006 GTS 250
Joined: UTC
Posts: 10590
Location: KS USA
UTC quote
It works
@seamus26 avatar
UTC

Ossessionato
1979 P200E (sold) / ZNEN Amore 150 (sold) / Genuine Buddy 170i / Genuine Stella 4T /Aprilia Sportcity One 50
Joined: UTC
Posts: 2115
Location: Grand Rapids, MI
 
Ossessionato
@seamus26 avatar
1979 P200E (sold) / ZNEN Amore 150 (sold) / Genuine Buddy 170i / Genuine Stella 4T /Aprilia Sportcity One 50
Joined: UTC
Posts: 2115
Location: Grand Rapids, MI
UTC quote
So, on a G4 iBook running Tiger and Firefox 3.6.28 things look a little wonky. I know ... it's an edge case, but I thought you'd want to know.
Forum member supplied image with no explanatory text
OP
@jess avatar
UTC

Petty Tyrant
0:7 And counting
Joined: UTC
Posts: 36484
Location: Bay Area, California
 
Petty Tyrant
@jess avatar
0:7 And counting
Joined: UTC
Posts: 36484
Location: Bay Area, California
UTC quote
seamus26 wrote:
So, on a G4 iBook running Tiger and Firefox 3.6.28 things look a little wonky. I know ... it's an edge case, but I thought you'd want to know.
Heh. Looks like it isn’t picking up the CSS file. Which is odd, actually -- out of all the things that might fail on something that old, CSS wouldn’t have been my first guess.
@seamus26 avatar
UTC

Ossessionato
1979 P200E (sold) / ZNEN Amore 150 (sold) / Genuine Buddy 170i / Genuine Stella 4T /Aprilia Sportcity One 50
Joined: UTC
Posts: 2115
Location: Grand Rapids, MI
 
Ossessionato
@seamus26 avatar
1979 P200E (sold) / ZNEN Amore 150 (sold) / Genuine Buddy 170i / Genuine Stella 4T /Aprilia Sportcity One 50
Joined: UTC
Posts: 2115
Location: Grand Rapids, MI
UTC quote
jess wrote:
Heh. Looks like it isn’t picking up the CSS file. Which is odd, actually -- out of all the things that might fail on something that old, CSS wouldn’t have been my first guess.
I thought that info might be important like that.
@berto avatar
UTC

Molto Verboso
2006 LX150 (carbed) | 2007 GT200
Joined: UTC
Posts: 1898
Location: Toronto
 
Molto Verboso
@berto avatar
2006 LX150 (carbed) | 2007 GT200
Joined: UTC
Posts: 1898
Location: Toronto
UTC quote
Testing. Do the url tags stop working on an edit? Trying to reproduce what looked like an error when reply on another thread.

working:
https://modernvespa.com/forum/post2483671

Added after selecting "edit" for my reply...

not working (no link):
https://modernvespa.com/forum/post2483671

not working (no link)
Pirelli Angel Cannonball Report


Both working properly. False alarm, I guess. Must be operator error.
@berto avatar
UTC

Molto Verboso
2006 LX150 (carbed) | 2007 GT200
Joined: UTC
Posts: 1898
Location: Toronto
 
Molto Verboso
@berto avatar
2006 LX150 (carbed) | 2007 GT200
Joined: UTC
Posts: 1898
Location: Toronto
UTC quote
ks7877 wrote:
emoji bug?
Was trying to end my last post, with multiple clap emojis -
one emoji was inserted at the end of my post (where the cursor was and where I wanted it to appear) and the other two were inserted in front of the quote
jess wrote:
Known issue that I am declining to fix. Every time I touch that code, it gets worse. It’s very browser-specific and I am apparently too stupid to understand it.
Seems to me the emojis insert correctly at the cursor position now. Clap emoticon Did you get fed up of people reporting this over and over, and quietly fix it?
OP
@jess avatar
UTC

Petty Tyrant
0:7 And counting
Joined: UTC
Posts: 36484
Location: Bay Area, California
 
Petty Tyrant
@jess avatar
0:7 And counting
Joined: UTC
Posts: 36484
Location: Bay Area, California
UTC quote
berto wrote:
Seems to me the emojis insert correctly at the cursor position now. Clap emoticon Did you get fed up of people reporting this over and over, and quietly fix it?
Yes. But no promises as to whether it is really fixed in all circumstances on all browsers.
@kimpossible avatar
UTC

Addicted
Tethys - 2012 GTS 300
Joined: UTC
Posts: 761
Location: Bowie, MD
 
Addicted
@kimpossible avatar
Tethys - 2012 GTS 300
Joined: UTC
Posts: 761
Location: Bowie, MD
UTC quote
Max6200 wrote:
back to the incoming software update. This morning I see that the log off button has been replaced by my avatar picture. Nice!
People log out?
Think of all you miss!
OP
@jess avatar
UTC

Petty Tyrant
0:7 And counting
Joined: UTC
Posts: 36484
Location: Bay Area, California
 
Petty Tyrant
@jess avatar
0:7 And counting
Joined: UTC
Posts: 36484
Location: Bay Area, California
UTC quote
KimPossible wrote:
People log out?
Think of all you miss!
I know, right? It should be all Hotel California up in here.
@znomit avatar
UTC

Veni, Vidi, Posti
LX190 Friday afternoon special, Primavera, some pushbikes
Joined: UTC
Posts: 9906
Location: Hermit Kingdom
 
Veni, Vidi, Posti
@znomit avatar
LX190 Friday afternoon special, Primavera, some pushbikes
Joined: UTC
Posts: 9906
Location: Hermit Kingdom
UTC quote
KimPossible wrote:
People log out?
Think of all you miss!
I was going to comment on that too.
Internet cafes are still a thing anywhere?
⬆️    About 1 month elapsed    ⬇️
@safis avatar
UTC

Ossessionato
1979 P150X, 1983 P200E, 1987 PK125XL Elestart, 1988 T5, 1995 PX200E, 2011 Yamaha Fazer 600 S2
Joined: UTC
Posts: 4092
Location: Veria, Greece
 
Ossessionato
@safis avatar
1979 P150X, 1983 P200E, 1987 PK125XL Elestart, 1988 T5, 1995 PX200E, 2011 Yamaha Fazer 600 S2
Joined: UTC
Posts: 4092
Location: Veria, Greece
UTC quote
Log in seems to be broken today on my iOS devices or maybe it's just related to Safari. I log in and I get redirected to the main page as a guest. Tried with WiFi & 4G to see if it was maybe IP related but it's not...
OP
@jess avatar
UTC

Petty Tyrant
0:7 And counting
Joined: UTC
Posts: 36484
Location: Bay Area, California
 
Petty Tyrant
@jess avatar
0:7 And counting
Joined: UTC
Posts: 36484
Location: Bay Area, California
UTC quote
SaFiS wrote:
Log in seems to be broken today on my iOS devices or maybe it's just related to Safari. I log in and I get redirected to the main page as a guest. Tried with WiFi & 4G to see if it was maybe IP related but it's not...
Well that sucks. As a test, could you go to Safari settings and clear all website data? That will clear out ore-existing cookies and start fresh.
@madison_sully avatar
UTC

Veni, Vidi, Posti
MP3 500, GTS 250 (both 2008 MY), 2013 Piaggio BV 350, 2014 Can Am Spyder RT
Joined: UTC
Posts: 7531
Location: Madison, Wisconsin
 
Veni, Vidi, Posti
@madison_sully avatar
MP3 500, GTS 250 (both 2008 MY), 2013 Piaggio BV 350, 2014 Can Am Spyder RT
Joined: UTC
Posts: 7531
Location: Madison, Wisconsin
UTC quote
jess wrote:
Well that sucks. As a test, could you go to Safari settings and clear all website data? That will clear out ore-existing cookies and start fresh.
My login just worked in Chrome.
@safis avatar
UTC

Ossessionato
1979 P150X, 1983 P200E, 1987 PK125XL Elestart, 1988 T5, 1995 PX200E, 2011 Yamaha Fazer 600 S2
Joined: UTC
Posts: 4092
Location: Veria, Greece
 
Ossessionato
@safis avatar
1979 P150X, 1983 P200E, 1987 PK125XL Elestart, 1988 T5, 1995 PX200E, 2011 Yamaha Fazer 600 S2
Joined: UTC
Posts: 4092
Location: Veria, Greece
UTC quote
jess wrote:
Well that sucks. As a test, could you go to Safari settings and clear all website data? That will clear out ore-existing cookies and start fresh.
I had already done that. Forgot to mention it. It's definitely a Safari thing though. I installed Edge on my iPad and it worked. And now Safari works again...

If you recall, I had mentioned a similar problem where I couldn't stay logged in and then the problem would suddenly go away by its own. I don't know if it's my side or something else...
OP
@jess avatar
UTC

Petty Tyrant
0:7 And counting
Joined: UTC
Posts: 36484
Location: Bay Area, California
 
Petty Tyrant
@jess avatar
0:7 And counting
Joined: UTC
Posts: 36484
Location: Bay Area, California
UTC quote
SaFiS wrote:
If you recall, I had mentioned a similar problem where I couldn't stay logged in and then the problem would suddenly go away by its own. I don't know if it's my side or something else...
You don't block first-party cookies or anything, do you? There are definitely some sketchy bits of code that start getting used if the client doesn't accept cookies, and that code doesn't get tested very well.
@steve avatar
UTC

Ossessionato
'06 Vespa LX150, '07 Suzuki Burgman 400, '05 Honda Metropolitan
Joined: UTC
Posts: 3149
Location: Avon, Ohio (25 miles west of Cleveland)
 
Ossessionato
@steve avatar
'06 Vespa LX150, '07 Suzuki Burgman 400, '05 Honda Metropolitan
Joined: UTC
Posts: 3149
Location: Avon, Ohio (25 miles west of Cleveland)
UTC quote
Just for reference:

I had the same thing happen on my iPhone with the current OS and Safari a couple of days ago. I tried several times during the day, and it simply went back to the "guest" welcome page. No login error or anything.

I went to settings and cleared all data, and things worked as normal.
OP
@jess avatar
UTC

Petty Tyrant
0:7 And counting
Joined: UTC
Posts: 36484
Location: Bay Area, California
 
Petty Tyrant
@jess avatar
0:7 And counting
Joined: UTC
Posts: 36484
Location: Bay Area, California
UTC quote
Steve wrote:
I had the same thing happen on my iPhone with the current OS and Safari a couple of days ago. I tried several times during the day, and it simply went back to the "guest" welcome page. No login error or anything.

I went to settings and cleared all data, and things worked as normal.
Thanks to you both for the tip-off. I have been attempting to straighten out some of the legacy session-handling code, in particular to reinforce the defenses against the constant onslaught of attackers and malicious actors. Apparently I've screwed something up in the process, though I'm not sure what. Steve's error, in particular, might have been during a transitionary period where things definitely weren't working right, which was later fixed. Not sure about the errors SaFiS is seeing.
@safis avatar
UTC

Ossessionato
1979 P150X, 1983 P200E, 1987 PK125XL Elestart, 1988 T5, 1995 PX200E, 2011 Yamaha Fazer 600 S2
Joined: UTC
Posts: 4092
Location: Veria, Greece
 
Ossessionato
@safis avatar
1979 P150X, 1983 P200E, 1987 PK125XL Elestart, 1988 T5, 1995 PX200E, 2011 Yamaha Fazer 600 S2
Joined: UTC
Posts: 4092
Location: Veria, Greece
UTC quote
jess wrote:
You don't block first-party cookies or anything, do you? There are definitely some sketchy bits of code that start getting used if the client doesn't accept cookies, and that code doesn't get tested very well.
No, cookies are accepted for known & trusted sites...
OP
@jess avatar
UTC

Petty Tyrant
0:7 And counting
Joined: UTC
Posts: 36484
Location: Bay Area, California
 
Petty Tyrant
@jess avatar
0:7 And counting
Joined: UTC
Posts: 36484
Location: Bay Area, California
UTC quote
SaFiS wrote:
No, cookies are accepted for known & trusted sites...
Okay. Thanks for the info. I'll look some more at the code and see if I can figure out what's going on. It might be time for a wholesale rewrite of the session-handling code.

Sort-of related side-note: browsing anonymously (i.e. not logged in) no longer sets or requires cookies. We now track anonymous sessions solely via the IP address + user agent string, and that's really only to neutralize malicious actors.
@steve avatar
UTC

Ossessionato
'06 Vespa LX150, '07 Suzuki Burgman 400, '05 Honda Metropolitan
Joined: UTC
Posts: 3149
Location: Avon, Ohio (25 miles west of Cleveland)
 
Ossessionato
@steve avatar
'06 Vespa LX150, '07 Suzuki Burgman 400, '05 Honda Metropolitan
Joined: UTC
Posts: 3149
Location: Avon, Ohio (25 miles west of Cleveland)
UTC quote
The only oddity I've seen, is that on iOS I occasionally get logged out. This has happened maybe four times since I started visiting here again. No problem, I simply log in again.

But when I do the forum options are limited to Started and Replied in portrait, and Watched, Started, and replied in horizontal. To get "New" to show up, I need to first go into any forum. Then, when clicking on "Forum", New shows up. Weird, but again, no problem, and certainly not worth chasing down.

I just tried again to capture screen shots.
Forum member supplied image with no explanatory text
Forum member supplied image with no explanatory text
@safis avatar
UTC

Ossessionato
1979 P150X, 1983 P200E, 1987 PK125XL Elestart, 1988 T5, 1995 PX200E, 2011 Yamaha Fazer 600 S2
Joined: UTC
Posts: 4092
Location: Veria, Greece
 
Ossessionato
@safis avatar
1979 P150X, 1983 P200E, 1987 PK125XL Elestart, 1988 T5, 1995 PX200E, 2011 Yamaha Fazer 600 S2
Joined: UTC
Posts: 4092
Location: Veria, Greece
UTC quote
^
These are the exact problems I'm also experiencing...
@steve avatar
UTC

Ossessionato
'06 Vespa LX150, '07 Suzuki Burgman 400, '05 Honda Metropolitan
Joined: UTC
Posts: 3149
Location: Avon, Ohio (25 miles west of Cleveland)
 
Ossessionato
@steve avatar
'06 Vespa LX150, '07 Suzuki Burgman 400, '05 Honda Metropolitan
Joined: UTC
Posts: 3149
Location: Avon, Ohio (25 miles west of Cleveland)
UTC quote
Possibly noteworthy, is that I also run all of AdGuard's content blockers, both on iOS and MacOS.
OP
@jess avatar
UTC

Petty Tyrant
0:7 And counting
Joined: UTC
Posts: 36484
Location: Bay Area, California
 
Petty Tyrant
@jess avatar
0:7 And counting
Joined: UTC
Posts: 36484
Location: Bay Area, California
UTC quote
Steve wrote:
The only oddity I've seen, is that on iOS I occasionally get logged out. This has happened maybe four times since I started visiting here again. No problem, I simply log in again.

But when I do the forum options are limited to Started and Replied in portrait, and Watched, Started, and replied in horizontal. To get "New" to show up, I need to first go into any forum. Then, when clicking on "Forum", New shows up. Weird, but again, no problem, and certainly not worth chasing down.
There are a couple things going on here. The auto-login checkbox (under the field where you type your password) used to be off by default, until very recently. It is now on by default, which will set an auto-login key (via cookies) that will log you in even when your current session has expired (which happens after about an hour). So prior to a few weeks ago, being logged out after being away from the site for more than an hour would be the normal behavior, unless you habitually clicked the auto-login check box every time you logged in.

The "New" link isn't showing up because when you log in, your last login time gets reset, and the "New" category is specifically posts that are new since your last login.
OP
@jess avatar
UTC

Petty Tyrant
0:7 And counting
Joined: UTC
Posts: 36484
Location: Bay Area, California
 
Petty Tyrant
@jess avatar
0:7 And counting
Joined: UTC
Posts: 36484
Location: Bay Area, California
UTC quote
Steve wrote:
Possibly noteworthy, is that I also run all of AdGuard's content blockers, both on iOS and MacOS.
Probably not a factor, since we only run a single banner, and nothing depends on it. It's possible that AdGuard could be blocking something legitimate, but we're not doing anything particularly exotic here. So I wouldn't expect it to be a factor, anyway.
@berto avatar
UTC

Molto Verboso
2006 LX150 (carbed) | 2007 GT200
Joined: UTC
Posts: 1898
Location: Toronto
 
Molto Verboso
@berto avatar
2006 LX150 (carbed) | 2007 GT200
Joined: UTC
Posts: 1898
Location: Toronto
UTC quote
I'm probably the only one, but figured I'd make the ask anyways...

I wonder if there's any support for adding an "are you sure?" window if user clicks "just walk away"?

Current behavior is immediate cancelation of whatever user was typing. It hasn't happened to me yet, but I always get a little nervous clicking on "preview" or "submit" with these little mobile phone buttons and after I've suffered through tapping out a long message.
OP
@jess avatar
UTC

Petty Tyrant
0:7 And counting
Joined: UTC
Posts: 36484
Location: Bay Area, California
 
Petty Tyrant
@jess avatar
0:7 And counting
Joined: UTC
Posts: 36484
Location: Bay Area, California
UTC quote
berto wrote:
I wonder if there's any support for adding an "are you sure?" window if user clicks "just walk away"?
It does seem like sort of a mixed message. Giving the user a "just walk away" button but then second guessing them and saying "wait wait, are you sure?" seems kind of mean.
berto wrote:
Current behavior is immediate cancelation of whatever user was typing. It hasn't happened to me yet, but I always get a little nervous clicking on "preview" or "submit" with these little mobile phone buttons and after I've suffered through tapping out a long message.
This is a fair point -- it's not difficult to hit the right button on the desktop view, but one could easily fat finger the buttons on mobile.

I've added it to my long list of projects -- I want to stew on it for a bit on the off chance that there's a better option that satisfies all the requirements.
DoubleGood Design banner

Modern Vespa is the premier site for modern Vespa and Piaggio scooters. Vespa GTS300, GTS250, GTV, GT200, LX150, LXS, ET4, ET2, MP3, Fuoco, Elettrica and more.

Buy Me A Coffee
 

Shop on Amazon with Modern Vespa

Modern Vespa is a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for sites to earn advertising fees by advertising and linking to amazon.com


All Content Copyright 2005-2024 by Modern Vespa.
All Rights Reserved.


[ Time: 0.0946s ][ Queries: 4 (0.0618s) ][ Debug on ][ 309 ][ Thing One ]